pull-icon
logo-mobile

Navigation

avatar

Gæst

Gæst

Log ind Opret bruger

Debat

Blok 64/Debat/Kampoptakt FCM-Brøndby

Kampoptakt FCM-Brøndby

Jakobb

3 år siden

Brøndby: En på papiret sikker 6-1 sejr, om end forsvaret i første halvleg var en gavebod. Helsingør kunne med skarphed have scoret 2-3 gange. Det går ikke mod en bedre modstander. Vores angreb kunne dog også have scoret et par stykker mere. Anden halvleg var væsentlig bedre kontrolleret, og udover målet, havde FCH vel ikke noget særligt i anden halvleg. Ærgerligt med Arajuuri i karantæne, omvendt kan vi være glade for at Michael Johansen overså Röckers gule kort. Forventet start11: Rønnow, Jung, Hermann, Röcker, Larsson, Nør, Tibbling, Fisker, Hany, Kamil, Pukki. Spørgsmåltegn: Vigen for Fisker? Er Halimi klar til en bænkplads? FCM: En (set med farvede briller) ikke overbevisende indsats, mod Hobro uden Pål og Mistrati. 3 point er dog 3 point, og Hobro havde udover deres frisparkskasse heller ikke meget. Umiddelbart en fortjent sejr. Onyeka dummede sig og reddede en karantæne, så hvis Paul stadig er ude, er jeg i tvivl om deres angreb. Jeg tror ikke en sejr er umulig. Jeg tror heller ikke, at et nederlag bliver umuligt. Jeg tror at en af de afgørende dueller, bliver Larsson vs. Dal Hende. Begge offensive backs/wingbacks, som har mål og assists i sig. Derudover, hvorvidt vi kan lukke ned for Jakob Poulsen, og hans afleveringer. Og naturligvis undgå dødbolde til dem - og fortsætte med at score på vores egne :)


Aijo

3 år siden

Man kan sige, at vores startellever umiddelbart er relativt sikker - spørgsmålet er vel egentlig bare, om det bliver Vigen eller Fisker på den sidste 8'er. Mit gæt er, at Fisker stadig har den plads efter karantænen, men det var rart, at Vigen spillede en god kamp søndag og viste, at man også kan satse på ham. Spændende bliver det, hvorvidt Halimi snart er fit nok til, at komme ind i truppen igen. Ville være håbløst at ændre på Kamil/Pukki efter at de er kommet i gang begge to (og begge scorede i sidste kamp). Samtidig har Kliment ikke ligefrem været overvældende i sine indskiftninger. Jung/Crone kan ikke være en debat længere, Jung har sat sig tungt på den og har også spillet sig op, i min bog. Synes desværre, at Crone viser mere niveau ala sidste sæson end det niveau han viste lige inden Jung blev slået af. Lad os håbe, at det bare er rusten der skal bankes af. Dog fedt, at han lige har fået 1½ kamp og bliver holdt til ilden. Jeg tror virkelig, at det er en kamp som kan blive både fugl og fisk. Bliver ekstremt vigtigt at komme godt i gang og ikke lukke et dumt mål ind. Håber på en godt spillet kamp, som er en topkamp i superligaen værdig. Vores opgør med FCM er dog oftest endt målrige efter vi har fået Zorniger som træner. Jeg kan sagtens leve med et X, men et nederlag ville gøre mesterskabskampen ekstrem svær for os. Den er slet ikke tabt, men seks point er meget at indhente på dem, når de er så godt kørende. En sejr ville være ren eufori og åbne op for et vanvittigt spændende slutspil, uanset hvordan de efterfølgende kampe måtte gå - man må gå ud fra, at begge hold på et tidspunkt må tabe nogle point hist og her igen.


Aijo

3 år siden

Og nå ja, det er noget pis at Arajuuri er i karantæne - ser ham som bedre end Hermansson pt. Lidt synd, at han får karantæne nu, når han havde mulighed for, at slå Hermansson af. Spændende hvem, som spiller søndag af de to. Jeg er dog, trods alt, relativt tryg ved Hermansson. Han har lige opbrugt sin kvote af dårlige beslutninger for de næste kampe, og han er trods alt ikke kendt for, at fejle konstant, så jeg satser på, at han spiller en stabil kamp søndag. Jeg håber dog, at finnen starter søndag og fremadrettet.


Jakobb

3 år siden

Hvis Röcker får et gult kort på torsdag, så spiller de begge på søndag :-) Jeg er også tryg ved alle 3, så fint at de skiftes til at have karantæne. Og ja, uafgjort, er til at leve med, selvom sejren selvfølgelig foretrækkes - og jeg er sikker på at Zorniger går efter sejren fra start.


henrikTS

3 år siden

3 point må være målet. Nederlag vil godt være trist. Men som jeg ser det, så må det være målet at få en sejr. Man skal ikke spille på et X, men det tror jeg heller ikke AZ vil. Godt nok trist med Hamili, han må godt snart blive klar igen, han er bedre en fisker og vigen. En sejr vil give os 1 pladsen grundet bedre målscore.


Andrej2

3 år siden

Vi må efter min mening ikke tabe kampen. For selv om det jo er rigtigt at der stadig er voldsomt mange points at spille om, og at Skabet ikke afgøres imorgen, så vil det alligevel give FCMen voldsom fordel, også i form af et selvtillidsmæssigt boost. Vi skal imidlertid ikke spille på at få uafgjort - det tror jeg slet ikke vi kan - vi skal naturligvis spille for at vinde. Det tror jeg også vi kan. Vi KAN vinde. Men det kan de måske også, som Nør siger. Det bør blive meget lige imorgen. Det bliver spændende!


S.P.

3 år siden

Jeg er godt nok nervøs for kampen (men det er jeg jo altid). Jeg synes, at FCM har været en smule skarpere end os til at hive marginalerne i deres kampe, når det var nødvendigt. De vil ikke smidt en 2-0-føring væk, sådan som vi gjorde mod AGF i den sidste, vigtige kamp før pausen. Og det skyldes jo nok, at de har en større rutine: Flere af deres spillere ved, hvad dette her handler om, mens vores trup stadig er ved at opdage, hvad det vil sige at spille med i toppen (måske endda ligefrem i guldkampen). FCM har også fordelene før kampen: De har hjemmebane og kan lægge stor afstand med en sejr (de har ikke tabt siden september, så de skal ramme en mindre krise, hvis de skal tabe to af de resterende kampe SAMTIDIG MED, at vi vinder to mere end dem - sådan groft sagt og uden hensyn til uafgjorte kampe osv. ...): Et nederlag til os på torsdag vil betyde, at mindst fire resterende kampe skal gå vores vej: To nederlag til FCM kombineret med to "samtidige" sejre til os. Medmindre vi vinder begge de direkte dueller i slutspillet. For slutspillet betyder selvfølgelig, at alle tophold har en chance for at æde point hos hinanden i såkaldte sekspointskampe. Omvendt kan en sejr til os på torsdag jo gøre alt andet lige - bortset fra målscoreren, som dog er så tæt lige nu, at den ikke rigtig kan bruges som rettesnor for noget som helst. Nå, men jeg tror, vi bliver mødt af rigtig mange, lange diagonalafleveringer fra FCM's side. De vil sikkert tage pusten ud af vores pres ved at sende den direkte op til fysisk duel/løbeduel i vores forsvarszone, hver gang chancen byder sig. Det er jo sådan set ikke noget nyt, den gameplan har andre hold også haft, men FCM er bare bedre spiller for spiller end de fleste andre hold. Så vores midtbane og angreb har ikke tid til at tænke eller overveje situationen undervejs - alt skal klappe for vores pres, hvis vi skal vinde.


Andrej2

3 år siden

Hey, S.P., jeg er stort set enig i alt, du skriver. Det er også derfor jeg drager den konklusion, at SELV om mesterskabet ikke afgøres i morgen, så må vi ikke tabe kampen. Jeg er temmelig overbevist om, at vi vil se os spille det bedste bold imorgen, men det er desværre ikke det samme som at vi vinder kampen. Selv om vi har fået gang i Pukki/Kamiil, så er det netop det punkt der gør mig nervøs: Træfsikkerheden bliver afgørende i morgen.


Felix

3 år siden

Nu ved jeg godt man ikke kan bruge historik til meget, men i 2017 var FCM det hold der fik flest point overall. Ud af de sidste 3 kampe mod FCM har 2 af dem reelt haft værdi. Den sidste var da vi havde sikret os Sølv sidste år. De 2 andre har vi vundet 1-0 i FCM og 4-0 i Brøndby helholdsvis. Vores spillestil er RIGTIG god til FCM og hvs vi kan holde bolden nogenlunde på jorden i opspillet og tvinge dem til lange aflevering mod vores center forsvar - så tror jeg FCM får det MEGET svært. Selvsagt skal vi fo ralt i verden ikke give dem ret mange dødbolde omkring feltet. Tibbling har ikek spillet en kamp mod FCM i det humør han er i lige for tiden - og jeg tror personlig at Tibbling kommer til at gøre MEGET ondt på Jacob Poulsen som jeg formoder Tibbling får at vide han skal være over så snart bolden er på vej mod ham. Uden Poulsen mister FCM 50% af deres offensive udtryk fra midten imo. Hvis de spilelr med deres 3 back kæde så bliver det sikkert med Dal Hende på kanten overfor Johan Larsson - og den duel bliver afgørende. Hvis Dal Hende finder pladsen bag Larsson / få lukket ha af langt oppe på banen så mister vi et offensivt kort overfor deres 3 back kæde. Larsson og Jung kommer til at have MEGE Tplads hvis vi ommer forbi dere smidte og vinder Larsson duellen mod Dal Hende så skaber vi chnacer på yderkanten af deres kæde + hvis tvinger dem til at stå længere tilbage og satse på lange bolde. Så i min verden er Tibbling, Larsson og Jung meget vigtige i kampen imorgen. Det er klart at Hany, den anden 8'er osv også kan gøre meget, men fejler 2 ud af 3 af ovenstående i deres opgaver/direkte dueller/ så får vi det svært. Tror Tibbling vnder sin duel ret nemt, Larsson/Dal Hende er 50/50. Jung - hmmm aner jeg faktisk ikke. Han er god defensivt men mangler noget offensivt fra ham....


henrikTS

3 år siden

Hvis, og kun hvis vi vinder i morgen, så rammer det FCM som lussing. Ergo vil de gå ind i det næste kampe med en helt anden tilgang og nok tabe endnu flere point. Vi må ikke tabe, så hellere uafgjort. Taber vi ser det sort ud med guld.


Jakobb

3 år siden

Først og fremmest: FEDT med noget der minder om en kampoptakt. Jeg håber vi kan holde den til de kommende kampe, da det giver mulighed for at argumentere, fremfor one-liners :) :) :) Som Felix skriver, tror jeg også at vores backs - især duellen Larsson/Dal Hende - bliver vigtig. Hvis deres backs "får lov" at være offensive, fremfor at bruge deres energi defensivt, bliver det tungt for os. Ligeledes at lukke ned for Jakob Poulsen. Jeg håber virkelig at Hany spiller - om end at det er meget begrænset hvad vi har oplevet af "røg" om spillere under Zorniger. Så jeg tror desværre sygdommen er god nok, håber blok ikke den er alvorlig. Omvendt virker det fjollet, overhovedet at nævne det i optakten, hvis ikke det er for at forvirre.


Aijo

3 år siden

Ser også Hany som ret afgørende for vores succes. Det er ikke fordi jeg synes, at en midtbane med (fx) Nørgaard DM, Tibbling/Vigen 8'ere og Fisker som 10'er er dårligt, men Hany spiller stort set altid for os og kender sin rolle helt ekstremt godt, noget Fisker/Tibbling/Mensah måske ville have sværere ved. Samtidig ville vores bænk ikke have meget pondus at skyde med (Mensah/Kliment af offensivt), hvilket heller ikke er helt heldigt. Det bliver spændende, jeg håber da på et røgslør og at han spiller for fulde damp, men som en anden nævner, så har vi ikke gjort os meget i sådan noget før, så jeg har desværre min tvivl.



Du skal logge ind for at deltage i debatten

Log ind