pull-icon
logo-mobile

Navigation

avatar

Gæst

Gæst

Log ind Opret bruger

Debat

Blok 64/Debat/BIFs sportsligt forbedret økonomi

BIFs sportsligt forbedret økonomi

Kimse

3 år siden

Jeg har siddet og grublet lidt over, hvor godt det går sportsligt, og så slår det mig, at det må smitte yderst positivt af på klubbens økonomi: Vi er sikret at spille i Europa-kval. Vi er i en pokalfinale, der nok bliver for udsolgt stadion og som må kaste både præmie-, tv- og tiulskuerpenge af sig. De sidste par hjemmekampe bliver udsolgt og vi får endnu en stor røvfuld TV-penge, når sæsonen slutter. Jeg har ikke regnet på det, men med Mesterskab og Pokal plud tilskuere og TV-penge, kan vi så nå under 20 millioner kr i forbedret regnskabsresultat? Hvad er jeres bud?


Sparkle1975

3 år siden

Måske nogen af spillerne også får højere bonusser hvis vi vinder DM?


Riisens

3 år siden

Og det kan også være at der bliver udløst nogle flere sponsorkroner. Jeg tror de 20 mil er meget realistisk (hvis ikke mere). Vi kan nok også forvente, at få forbedret økonomien på den lange bane. Vi vil tiltrække flere & bedre sponsorater, flere tilskuere til næste sæson (+sæsonkort), merchandise, osv. Hvis jeg husker rigtigt var målsætningen for denne sæson i strategi 6.4, at vi blev nr. 5, og det har man selvfølgelig navigeret efter økonomisk. At vi så ligger markant bedre, må smitte af på økonomien :-)


Kimse

3 år siden

Enig, Riisens! Spaekle: jo nogle af pengene vil selvfølgelig gå til bonusser.


Hellinnorth

3 år siden

Hvis vi bliver mestre er det måske 20-25% chance for at komme i CL.. og skulle det glippe så en pæn sandsynlighed for Europa League... og CL vil give små 200 mill og EL måske 70 mill.


Kimse

3 år siden

Hell: håber vi vil satse lidt på EL puljespil. Kræver fastholdelse af stjerner og mindst en god centerforsvarer og klassemålmand.


Mandriel/Oliver

3 år siden

Det er nok mere realistisk med 5% for at komme i CL-gruppespil. Vi er useedede, og reglerne bliver ændret så der kommer færre klubber med fra de små lande. EL-gruppespil er nok lidt 50/50, afhængig af hvem vi trækker.


Kimse

3 år siden

CL er totalt usandsynligt, hvorfor jeg slet ikke gad nævne optionen.


Dolling

3 år siden

Tror desværre ikke vi når helt op på 20 mio - nok nærmere det halve. Hvis vi siger der kommer 10.000 flere tilskuere til 4 kampe her I foråret, og de betaler 100 kr hver, så er det 4 mio kr. Ekstra salg I boderne, måske 1,5-2 mio. Selve pokalfinalen bidrager næppe med super meget - mener der var snak om det I sidste uge at klubberne får del I nettooverskuddet. Jeg vil tro DBU betaler PSE ca 120 kr pr sæde (som til landskampe). Men det er selvfølgelig alt sammen fint / lækkert, og bør være bedre end budgetteret. Måske også derfor seneste regnskab har et spændt på ca 10 mio kr I forventningerne? mht CHL, så er jeg helt enig med Kimse. Mht EL gruppe, så tror jeg desværre ikke vi har manger 20-30% chance - vi er så vidt jeg ved ikke seeded i både en 3. og 4. kvalrunde - måske ikke engang i 2. kval. Jeg kan sagtens tro på en "overraskelse".. Men 2 bliver godt nok svært, og 3 vel nærmest umuligt. Men hey - sidste mesterskab var da jeg boede i Melbourne. Dette (såfrem det bliver sikret) mens jeg bor i Houston. Sidste gruppespil kom efter sidste mesterskab, så jeg håber da på en gentagelse (også selvom jeg evt ikke kan være tilstede endnu engang)


Kimse

3 år siden

Dolling: Du regner ikke med præmiepenge? Du regner ikke med ekstra TV-indtægter og sponsorer og evt. bonusser fra sponsorer samt ekstra salg af merchandise?


Riisens

3 år siden

Jeg har regnet lidt på tilskuerne. Mht. tilskuerne er der jo plads til max. 28.000. Sidste år var der i snit ca. 14422 (https://superstats.dk/stadion-alltime?id=2) Hvad man har budgetteret med er jo ikke til at vide, men der er jo tæt på udsolgt i de sidste 2 hjemmekampe, og til FCN var der ca. 19.500 (og til FCK kampen var der 25000). Mit gæt er at man har taget udgangspunkt i sidste års snit, og så trukket lidt fra (målsætningen var jo en 5. plads). Så ender vi med et snit på ca. 13.000. Det betyder, at der i grove tal kommer 5.000 (FCN kampen) + 12.000 (FCK kampen) + 12.000 til de 2 sidste. Det giver ialt: 41.000 flere tilskuere. Hvis hver mand lægger 150 kr (indgang + øl + pølse) får man ca. 6 millioner. Mht. tv pengene er det jo svært, fordi ingen kender det præcise regnestykke bag. Jeg har kigget på hvad klubberne har fået udbetalt dette år (https://www.tipsbladet.dk/nyhed/superliga/status-paa-tv-millionerne-broendby-er-saesonens-topscorer-fcm-foelger-efter). Ambitionen var jo en 5. plads, så jeg har set hvad 5. pladsen giver (ca. 7,3 mill, efter 26. runde), og så set hvad vi har fået (ca. 14,2 mill). Det giver en merindtækt på ca. 7 millioner. Det giver samlet ca. 13 millioner på tilskuersiden og tvpengene.


Kimse

3 år siden

Super, Riisens. Det er jo også en sjat. Dertil kommer vel TV-penge og hvad der måtte kunen skrabes ind i Europa samt ekstra sposorater og bonusser fra sponsorer?


Riisens

3 år siden

Mht pokalfinalen tror jeg det ser sådan her ud: En billet koster 250 kr + en pølse+ øl = 300 kr. Gennemsnittet for antal tilskuere de sidste 4 år er ca. 30.000 (https://www.superstats.dk/pokal/finaler). Hvis PSE tager 120 kr. pr. sæde bliver det: 180 kr * 30.000 = 5,4 millioner. Jeg ved ikke hvordan de penge skal fordeles, men jeg tænker at DBU/Silkeborg/BIF deler i porten. Det giver ca. 1,8 millioner til os. Kommer også til at tænke på, at vi jo slet ikke har budgetteret med europacupdeltagelse. Hvis vi forestiller os at vi ryger ud efter 3. kvalifikationsrunde, får vi i præmiepenge ca. 3,1 million (https://en.wikipedia.org/wiki/UEFA_Champions_League#Prize_money) + naturligvis indtægter fra de 3 opgør. Det handler meget om modstanderen, for at trække folk til stadion, men jeg gætter på 13.000 tilskuere i snit til de 3 kampe. 13.000*3*150 kr (entre + øl) = 5,8 millioner. Så europa kan give ca. 3,1 + 5,8 = 8,9 millioner Og 3. runde med kan vi jo fortsætte i uefacuppen :-)


Cuenca

3 år siden

Ja, CL er helt urealistisk. Men håber virkelig på euroleague, som der også er gode penge i og et mere realistisk sportsligt niveau i forhold til vores :-)


Mandriel/Oliver

3 år siden

Husk at vi allerede i denne sæson har ændret forventningerne til at ende i top3.


Kimse

3 år siden

Oliver: taler du ikke om en ændret sportslig målsætning? Økonomisk er vi jo stadig afhængig af at sælge for 20-25 Mille. Måske har vi råd til forstærkninger nu med (evt) the double????


Mandriel/Oliver

3 år siden

"- Hvor vi tidligere budgetterede med en top-5-placering frem til og med 2019, justerer vi derfor vores økonomiske ambition, så det nu hedder en top-3-placering, hvilket er to år tidligere end planlagt, siger Troels Bech. http://sport.tv2.dk/fodbold/2018-03-06-broendby-vil-saelge-spillere-for-25-millioner-kroner-efter-underskud (nederst) Jeg er helt med på at vi stadig er afhængige af de 20-25 ved salg - Det var bare en lille kommentar til dem der, korrekt, påpeger at vi får flere placeringspenge end budgetteret. Det gør vi stadig, forskellen er bare ikke nær så stor mere.


hlund

3 år siden

Med alle de tv-penge vi i forvejen hiver hjem, tror jeg heller ikke der er den store forskel på at blive 1, 2 eller 3 som der er bugetteret efter.


Puma

3 år siden

Såfrem vi vinder mesterskab og pokal, er det nok snarere sponsor bonus end tv der rykker noget. Sammenlagt med en gunstig position ift. forlængelse af nuværende og mulighed for nye lukrative sponsoraftaler. Desværre rykkede vi først for alvor med fremmødte på stadion her til sidst, så den post er nok også begrænset. Selvom vi da sikkert hiver nogle millioner hjem på de sidste på kamp, hertil et par millioner på pokalsemifinale og selve finalen. Vigtigst af alt giver succes grobund for (nær)fremtidig økonomisk succes. Interesse for klubben: Salg af entrebilletter, merchandise, tv og sponsor. Dertil kommer salgsniveauet for vores spillere, som formodentlig hæves noget med et muligt "the double" i ryggen, især hvis det også bliver til europæiske kampe.


Puma

3 år siden

"En billet koster 250 kr + en pølse+ øl = 300 kr." Måske en smule konservativt regnestykke. Jeg tror at gennemsnittet for salg på stadion bliver mere end 50 kr per person. Måske snarere omkring de 100. Men hvis du i dit regnestykke medregner udgifter til boder, er det sikkert et godt bud.


Hellinnorth

3 år siden

Kan ikke se st vi kun har 5 procent på CL hvis vores trups styrke fastholdes. Vi kan kunne møde mestre fra lande hvor der ikke er direkte kval. Og imod mestre fra Skotland, Belgien eller Grækenland tror jeg vinde tæt på 50 procent i chance...


Mandriel/Oliver

3 år siden

Det er også et ret stort "hvis". Jeg tror vi mister et par spillere, og når man samtidig ser på hvor på hvor mange hold der skal kæmpe om de få pladser der er - samt at vi er useedede - så kan jeg ikke svinge mig op på mere end 5% i udgangspunktet. Jeg lader mig gerne overraske, men det er min umiddelbare vurdering.


Kimse

3 år siden

Glem CL, det ville kræve et mirakel, men EL-gruppespil ville være fantastisk. Ville nok også kræve en bredere trup. Særligt forsvar er sårbart, og angrebet mangler også bredde.Du skal logge ind for at deltage i debatten

Log ind