pull-icon
logo-mobile

Navigation

avatar

Gæst

Gæst

Log ind Opret bruger

Debat

Blok 64/Debat/Er strategien holdbar?

Er strategien holdbar?

Butter ganz

2 år siden

Jeg har igennem lang tid fulgt Jeres debatter herinde, og på det hedengangne Blok4, med stor interesse. Der er, for det meste, en god og fornuftig debat herinde. Skakten har også været en svag lise for sjælen efter en rædselsfuld pinse, med fredagen som et absolut lavpunkt. Det er hård kost at læse, og høre, sportsnyheder efter pinsen. Væk er fortællingen om det Brøndby hold, som ikke tabte i mere end 8 måneder og var sæsonens helt store positive historie, og som indtil for godt og vel 1 uge siden virkede ustoppelige. Tilbage er billedet af et hold, som missede 2-3 matchbolde og siden gik fuldstændig ned og skvattede sammen. Det er også blevet en kraftig reminder om, hvor skrøbeligt projektet stadig er, og hvor kort der er fra succes til fiasko. For mig at se, kan det ikke overvurderes, hvor vigtigt det havde været at tage mesterskabet i år. VI havde stået med en stærk organisation med en stærk strategi, som var blevet eksekveret til perfektion. I stedet står vi nu med et par ret væsentlige spørgsmål: Hvis vi antager præmissen om, at spillerne var for slidte på grund af manglende rotation, og det var årsagen til kollapset, må ledelsen stille sig et par alvorlige spørgsmål. 1) Hvis der skal roteres mere, må bænken være bredere og der skal mere kvalitet ind. Der må ikke være for stor forskel på de 16, som primært har været brugt og nummer 17,18,19 og 20. Der fordrer større økonomiske investeringer og en dyrere trup, alt andet lige. Strategi 6.4 udstikker nogle ret snævre økonomiske rammer. Er det muligt at forbedre truppen inden for disse rammer? 2) Spillet på banen og Zornigers kompromisløse stil trækker store veksler på spillerne.Hvis vi antager at de økonomiske rammer ikke tillader store investeringer i truppen, er det så det rigtige match? Jeg håber at det kan lykkes at styrke bredden inden for rammerne, for det har godt nok været opløftende med denne spillestil, og en stor langemand i ansigtet i ansigtet på de fysiske indlægs- og dødboldsfokuserede hold, som har domineret de seneste år. Derfor er det endnu mere ærgerligt, at det røg til FCM i år. Jeg håber godt nok på en god Europa Kampagne i år, for ellers kunne det vingeskyde projektet mere end godt er. mvh


henrikTS

2 år siden

Jeg er enig i de to præmisser. Jeg mener de sidste 2 uger har vist at den hårde spillestil kræver en ekstra stærk spiller i front og bagtil (midten er fint besat). Det viser dog også at træneren skal være villig til at rotere mere end der er blevet gjort de sidste 2 uger. Håber at en god Euro tour giver mod på at styrke bredden og sikre holdet til succes i 2019.


Kewell

2 år siden

Det er et fint og reflekterende indlæg du får lavet. Men vi må også erkende, at vi ikke med sikkerhed ved, hvorvidt dine antagelser er korrekte. Vi spekulerer i, hvad der er gået galt, men der er ret mange potentielle forklaringer. Ved vi reelt om spillerne var for slidte? Eller var marginalerne bare lidt mere imod os, i de sidste tre kampe, end i tidligere kampe, hvor de i stedet har været med os? Vi taler trods alt om tre kampe. FCM hjemme, Horsens ude og Aab hjemme. Alle med hver deres fortælling. FCM kampen var imod et formstærkt hold, som vi også havde store problemer med en håndfuld kampe forinden. Der havde vi marginalerne, i en relativt lige kamp. Det havde vi så ikke i opgøret efter. Statistisk set, giver det vel fin mening, at to lige kampe, falder ud med en til hver side. AC Horsens kampen er jo noget helt andet. For det første, er det ALTID svært for os at vinde i Horsens, og derudover så har vi jo kampen, hvor vi vil have den, foran 2-0 kort før tid, hvor vi har spillet en fin kamp. En fejl koster et mål, og så er der bare så mange psykologiske faktorer der pludselig spiller ind, at vi ikke længere snakker niveau/træthed hos spillerne. Det er ren psykologi, og der havde vores unge hold det svært, og blev straffet. Aab kampen, er her, dagen efter, jo helt logisk. Efter den mavepuster i Horsens, er det bare svært, at finde det ekstra gear, som vi tidligere har haft, og som vi også er nødt til at finde, for at kunne vinde komfortabelt. Så hiver nogle FCK kampen ind i ligningen, men det synes jeg ikke giver meget mening, da det var et godt og yderst brugbart resultat. Pokalfinalen er heller ikke prangende, men det er en finale, og vi vandt fortjent. Den kan man heller ikke proppe ind i paletten. Til dit punkt 2: Så er det også et spørgsmål om, hvorvidt Zorniger er villigt til at rotere. Vi har jo en Crone, Vigen, Mensah og Halimi som ikke er blevet brugt specielt meget. Så det hjælper ikke at have bredde i truppen, hvis man ikke vil rotere sin start 11'er. Så vi kunne godt, med nuværende trup, have aflastet de bærende kræfter mere end vi har gjort. Så jeg mener ikke, at vores spillefilosofi er uden for klubbens økonomiske evner. Desuden er det jo ikke Zorniger der har dikteret strategi 6.4. Så selv uden Zorniger, ville vi skulle praktisere et højt og aggressivt pres, og stå med samme udfordring til truppen. Og skulle det ændres, er vi ude i, at også Bech skulle væk, eller ændre holdning til, hvordan vi skal spille. Og så snakker vi om, at fjerne de to personer, som har bragt os frem til hvor vi er i dag.


Sparkle1975

2 år siden

VM betød flere kampe på færre dage - det, sammen med pokalturneringen, kan nemt have kostet os mesterskabet. I efteråret var der flere dårlige hold - det gjorde det nemmere for fx Halimi, Mukhtar m.fl. at brillere. Vi vandt de første 6 finaler i slutspillet, og så vandt vi ikke mere. Det var tæt, og det gør ondt at vi kom så tæt på. Men jeg synes vi står stærkt rustet til næste år. Spillerne tror stadig på Zornigers metoder og stil, og den viste sig god i år.


Butter ganz

2 år siden

Jeg håber da sandelig også, at vi bibeholder spillestilen. Jeg er også med på, at det er én af af flere mulige forklaringer, at spillerne skulle være trætte. Men noget tyder på at Zorniger ikke har stor tillid til spillerne uden for de 16, som har været benyttet. Men det taler for fysisk udmattelse, at det også er sidst i kampene (FCM og ACH i hvert fald), hvor udfaldet kommer. Men lad os se, hvad der kommer ind. Holdet er vokset enormt fra forrige til denne sæson, så lad os håbe at der kan bygges yderligere på. Alle holdene skulle spille mange kampe på kort tid, men jeg synes faktisk der er en pointe i, hvor tæt vores kampe mod top-3 holdene lå. Det var 6 små finaler, som alt andet lige kræver et højere spændingsniveau end de "blødere" kampe mod nummer 5 og 6. Jeg tror ingen, med bare nogenlunde åndsnærværelse, ville argumentere for at skifte Bech og Zorniger ud. Men omvendt skal der bygges på i den kommende sæson. Det gør jo ikke bare ondt fordi vi kom tæt på, men også fordi vi godt kender den fortælling om det nye Brøndby, som var blevet fortalt med et mesterskab. Det havde givet et momentum, som på sigt kunne forrykke balancen i toppen. Aaaaiiimenforhelveda det kunne have været stort. mvhDu skal logge ind for at deltage i debatten

Log ind