pull-icon
logo-mobile

Navigation

avatar

Gæst

Gæst

Log ind Opret bruger

Debat

Blok 64/Debat/Zorniger og Masterclass

Zorniger og Masterclass

Cuenca

2 år siden

I Kampen i går mod Vejle satte vi en lidt trist rekord. Første hold i ligaen med kun en dansker i startopstillingen - og han var ikke engang et eget talent (Lasse Vigen). Masterclass satsningen har nu kørt i 5 år og man må sige, at resultaterne ikke er imponerende. Hvad er galt ? Er talenterne ikke gode nok ? Eller har coach ikke den nødvendige tillid eller tålmodighed med vores egen talenter ? Der har været snak om, at der er få danske spillere der kan / er vant til at spille coach spillestil og det måske forklarer de mange talenter der ikke slår igennem. Det ændrer sig forhåbentlig med de nye trænere i masterclass. Personligt synes jeg det er en trist og ærgerlig udvikling. Som Brøndby fan er det vigtigt for mig, at klubben udvikler egne spillere, som har kvaliteten til at slå igennem på førsteholdet. Vi er en dansk klub og det mener jeg bør afspejle sig i truppen. Jeg har ikke løsningen. Men måske der er nogen på blokken der har mere kendskab til talenterne og masterclass til at kunne komme med en vurdering af hvor problemet ligger og hvad løsningen kunne være. Jeg ved ikke hvor mange penge der samlet set bliver brugt på masterclass, men det må være mange penge, så der skal også vises nogle resultater snart. Husk at Laudrup i visse kredse blev lagt for had fordi han købte for meget ind og ikke brugte talenterne nok. Men der var trods alt en dansk kerne af spillere som Per Per, Dan Anton, Agger, Kalle, Daugaard m.fl.


Jakobb

2 år siden

Jeg kan ikke finde ud af, hvad der sker med talentarbejdet, men jeg så også rigtig gerne mange flere danskere i truppen. Pt. har vi 11. Det er som udgangspunkt ikke helt skidt. Det inkluderer dog Haurvig, Enemark, Arndal, Frendrup, Mensah, Bruus som nok ikke kommer til at vælte sig i spilletid. Så er der Gammelby, Kabongo, Fisker, Vigen og Uhre tilbage. Gammelby er pt. bag Larsson, Kabongo er rotationsspiller, Fisker og Vigen spiller(pga manglende forstærkninger?) og Uhre.. Han får chancen, men der er vist flertal for, at han indtil videre ikke har imponeret. En stor del af de manglende danskere, skyldes selvfølgelig, at vi har en tysk træner, som foretrækker forstærkninger, som han kender. Og samtidig har vi en spillestil som (subjektiv mening) ikke passer den typiske danske fodboldspiller. Derudover ser jeg danske spillere som værende for dyre. Dreyer fra Esbjerg er et godt eksempel. Dygtig, ung spiller. Han diskuteres til 10 millioner. Han har altså ikke bevidst sig højere end 1. division + et par Superliga kampe. Både Mukhtar og Tibbling lå til cirka 7,5 mil. Pt. tror jeg ikke, som der findes en dansk spiller i en anden superligaklub som 1) er god nok til Brøndby, 2) vi kan/vil betale. Ikke fordi vi er nærige, men fordi pris/kvalitet ikke hænger sammen, ifht hvad der kan købes i udlandet.


TBB

2 år siden

Det skal nok komme - men det tager tid. Pga. den måde der spilles fodbold på (defineret i 6.4, men bestemt også af AZ), så er der brug for nogle helt specifikke kompetencer for at slå igennem. De skiftende måder at spille på op til AZs ankomst (og at klubben generelt sejlede rundt i mange år) gør, at der ikke har været en rød tråd i klubben. Det er de i gang med at indføre nu. Så sent som for en måned siden blev der ansat nye trænere for u15, u17 og u19 (Joakim Mattson, der er tidligere 1. divisions-træner) samt en Head of Coaching, der skal sørge for at alle u-holdene er alignet ift. måden de træner og spiller på. Er det frustrerende ikke at have flere kæmpe talenter? Ja det er det i den grad - men som jeg ser det, er det noget klubben arbejder hårdt på at genoprette og noget der er stort fokus på. Talentarbejde tager tid og i AZs 2 første sæsoner har 1. holdet været hoved-fokus. Nu er man så begyndt at gøre mere ved u-holdene. Det er positivt.


anders bruun rasmussen

2 år siden

Hvis det ikke bliver bedre inden, så regner jeg i hvert fald med at det kan blive godt om ca. 12-15 år. Jeg har tre knægte 1) Mikael (Laudrup) , 6 år 2) Preben (Elkjær), 3 år 3) Jens Jørn (Bertelsen), 1 år. De kommer alle til at spille for Brøndby IF, og min helt klare forventning er at de sørger for at hævne nederlaget mod Roma i 1991 ved at bringe den helt store pokal hjem til Vestegnen. Om de skal en tur forbi MasterClass? Eller om de laver en Ebbe Sand/Bomber Bo må tiden vise. Indtil videre spiller de i Horsens, og hvis Brøndby mod forventning ikke slår til, så må de jo hjælpe Horsens til at vinde nogle sølvmedaljer... (jeg forestiller mig at de lader være med at gøre sig gode mod Brøndby i de indbyrdes kampe :-) )


DP

2 år siden

At kritisere MC er altså lidt hult. Vi startede helt forfra i MC for små 3 år siden, og det tager altså ca 7 år for en spiller at komme igennem MC fra U13-senior. Der går min. 5 år mere før vi for alvor kan høste frugterne af MC. Vil man vurdere MC nu, så skal det være med udgangspunkt i ungdomsholdendes formåen


DenHåbløse

2 år siden

Ting tager tid, og jeg mindes at have læst et sted at der I gennemsnit kun forventes 1-2 spillere fra hver årgang der kan gå hele vejen ind på et hold. Jeg ser personligt en stor stjerne I Kabongo, og håber at Bruus på sigt kan gøre sig gældende ligeså. Derudover har vi Frendrup, der også ligner en spiller man satser på. I samme ombæring, har vi og min. 2 på u-holdet (den ene Warming) jeg mener vi gav længere kontrakter. Men ja det tager tid, men vores strategi er kun på vej ind I sit 3. år ud af 6, så der er tid at løbe på endnu. At TB vælger at udskifte trænerstaben I MC vidner også om, at arbejdet hidtil ikke har været tilfredsstillende nok - Der skal ske noget inden for overskuelig fremtid.


Cuenca

2 år siden

Nu ved jeg godt tråden handler om masterclass, men vi havde jo også en ungdomsafdeling før masterclass, så ser man talentarbejdet over en længere årrække er det bare ikke godt nok. Hvis man skal følge DPs argument, så ser det også udtil at man starter forfra i masterclass i år med de nye trænere. Skal vi så igen vente 5-7 år før man ser resultater ? FCM og FCN sælger deres talenter for mange millioner mere end selv vores bedste etablerede spillere kan sælges for. Der er noget galt...


DP

2 år siden

Så længe de nye trænere lægger på, og ikke starter forfra, så nej. De skulle gerne viderføre og forbedre det arbejde der er lavet de sidste 3 år


Mandriel/Oliver

2 år siden

Det har - mere eller mindre offentligt - været meldt ud af man med indførslen af 6.4 var klar over at man "ofrede" et par årgange, da omstillingen til den nye spillestil ville gå ud over deres udvikling og de derfor ikke ville være klar til 1. holdet når deres tid i MC var slut.


Jakobb

2 år siden

Det giver god mening, at det vil koste lidt at "ofre" et par årgange. I så fald håber jeg virkelig bare, at vi fra nu af ansætter trænere der kan spillestilen. Det er vel umiddelbart det, som i hvert fald er FCN's styrke. Jeg har ingen idé om hvorvidt de skifter (U-)trænere, men det er tydeligt, at deres system går igennem, i de lavere rækker. Så en aftale om, at de næste 15-20 år, der kører vi Zorniger-style, uanset hvor længe Alexander er her - ja tak :-)


Kalledrengen

2 år siden

@Cuenca: Mht. FCM salg, så husk at FCMs salgstal skal tages med et gran salt. De er ikke børsnoteret og derfor ikke forpligtet til at oplyse retvisende beløb på samme måde som f.eks. vi er. Mht. FCN salg, så kan det godt være, at det er unge spillere, de skyder af sted, men det er stadig spillere, som har bevist sig over længere tid på højeste niveau i Danmark.


Cuenca

2 år siden

@kalledrengen. Interresant pointe i forhold til FCM. Helt generelt undrer jeg mig tit over hvordan journalister kan “afslører” prisen på spillere, når klubberne i langt de fleste tilfælde ikke oplyser prisen. Aktuelt undtaget med prisen på Nør. Fik Nordsjælland fx virkelig alle de penge for Emre Mor ? Noget med 80 mio.....


Kalledrengen

2 år siden

I FCMs tilfælde er jeg ikke et sekund i tvivl om, at de bevidst lækker salgstallene. De har en kæmpe interesse i at lække et så højt salgsbeløb som muligt. Det giver et signal til fremtidige købere om, at de ikke sælger til peanuts og at de nu har penge på kistebunden. Det giver flere penge i kassen på sigt.


Cuenca

2 år siden

Efter at have fulgt debatten de sidste par uger om vores manglende brug af egne talenter har jeg lyttet til AZ og TB's forklaringer. To forklaringer går igen, som begge handler om vores særlige spillestil: - TB's ærlige svar, at han for to år siden ved udarbejdelsen af strategi 6.4 og ansættelsen af AZ foretog en markant ændring af spillestil, der gjorde at talenterne i masterclass på det tidspunkt var skolet i en spillestil der ikke længere var brug for. Det har kostet et par årgange af talenter, som ikke slog igennem - AZ forklaring om der er få danske spillere der kan mestre vores spillestil. Derfor hentes der udlændinge i stor stil Jeg har tænkt en del over det og vil her på blokke lege djævelens advokat og stille spørgsmålstegn ved den strategi. 1. Er det nødvendigt med en så særlig spillestil, der åbenbart er så speciel at meget få danske spiller passer ind i konceptet ? Kunne de samme resultater ikke være opnået med en spillestil, hvor rekrutteringsgrundlaget for spillere var større ? Jeg anerkender fuldt ud AZ fantastiske arbejde og gode resultater, men det bliver mere og mere klart, at det også har nogle negative konsekvenser for talentarbejdet. FCN er et eksempel på at gode resultater også kan opnås med egne talenter og i øvrigt med store transferindtægter som gevinst. 2. Risikerer vi ikke at talenter i stigende grad fravælger os, når de kan at de færreste talenter slår igennem i Brøndby ? og næsten aldrig får chancen. Jeg siger ikke at AZ skal fyres eller noget andet, men synes at debatten om ovenstående er vigtig. Jeg er af den gammeldags type, der mener at danske spillere og gerne fra vestegnen, bør udgøre kernen på superligaholdet suppleret med udenlandske spillere der virkelig kan løfte holdet som Tibbling, Mukthar m.fl.


Kapper

2 år siden

Hej Svaret til nr. 1, er vel om man vil være et fast tophold, eller maksimalt have enkelte gode år hvor man spiller med i toppen (fx. Ala fcn). TB har optaget sig opgaven at gøre os til et tophold, som på langt sigt også er et tophold. Derfor er fokus ikke på at have en spillestil, der udvikler talenter og som er så neutral at disse kan sælges ofte (lidt firkantet sat op). Der er fokus på at udvikle de dyder, som gør et Brøndby attraktivt at se på og som skaffer resultater. 2: Jo det gør vi måske. Så må vi vise at unge i BIF udvikler sig positivt, selvom der her stilles krav om at man kun spiller, hvis man er god nok. På sigt skal det gerne gøre, at de eneste vælger BIF på bekostning af en middelmådig karriere udsigt i andre klubber. Vi skal dog hæve topniveauet for de unge om indtil har det været sparsomt, hvad vi har set. Jeg har tillid til den overordnede strategi omend jeg tvivler på de gamle BIF folk (Med Vilfort i spidsen) har evnerne. Mvh


Kapper

2 år siden

Beklager der mange grammatiske fejl. FatFingerCurse


Aijo

2 år siden

Det eneste der undrer mig omkring at "danske spillere ikke kan spille den form for fodbold" og "Erstatningen for XX kan ikke findes i Danmark" er, at dengang AZ kom til, så blev rotationsspillere (som mange ønskede væk) som Nørgaard og Hjulsager omskolet/tilpasset spillestilen og fik straks større succes end de havde haft de foregående år. Når de kunne spille i Brøndby og have et tydeligt uforløst potentiale, som relativt nemt blev tilpasset (det tog ikke mange kampe før de sprudlede), så undrer det mig en anelse, at vi ikke kan finde sådanne typer rundt omkring i superligaen. Kasper Fisker og Gammelby ved jeg ikke helt, om jeg synes tæller her, da ingen af dem er virkelig unge (Gammelby 23 ved ankomst) og de trods alt har vist deres potentiale i superligaen. Mikael Uhre er dog et eksempel på en med en ikke-imponerende historik, som man henter i forhåbning om en bedring, men om det vil lykkes er for tidligt at sige endnu (jeg er dog ikke imponeret indtil videre). Summa summarum er, at jeg ikke forstår det med, at danske spillere ikke kan spille spillestilen, når Hjulsager + Nørgaard SÅ let blev omskolet og steg i niveau. Når man kan se, hvor meget de har udviklet sig siden den hed Thomas Frank/Auri, så burde der bare være flere rundt omkring som med de rigtige finjusteringer burde kunne tilpasse sig holdet og vores spillestil.


Bobas

2 år siden

Masterclass. Nogle skriver som om det er noget helt nyt. Vi har jo haft talent udvikling i alle de år jeg kan huske. Man har altid understreget hvor vigtigt det er for klubben. Man må bare erkende at det i flere år ikke har fungeret og at klubben foretrækker udlændinge på holdet. Synes det valg har vi kørt med mindst siden Laudrup og det har intet mrd AZ at gøre. Han kender tyske spillere og når sportschefen kan ikke finde selv ud af det så sluttet det jo med valg som i flere tilfælde er foretaget af træneren. Hvorfor det ikke fungerer i Brøndby? Unge spillere skal have en gulerød foran næsen. Det har ledelsen ikke formået og intet tyder på at MC vil fungere i nærmeste fremtid


ROM

2 år siden

Hvis jeg var en ung knægt og FCN, pse og BIF bejlede til mig, ville jeg pt vælge FCN. Set over en årrække er FCN bedre til at udvikle og bruge spillere af egen avl og få dem godt videre.


Bobas

2 år siden

Rom. Det er desværre også min opfattelse og sjovt nok så klarer fcn sig i fint i ligaen med de helt unge mennesker. I Brøndby snakker man om det i årevis og resultater? - meget tvivlsomme efter min mening


Cuenca

2 år siden

Desværre meget enig med Bobas. Talentudviklingen har ikke fungeret i årevis og vi har ladet FCN tage den føretrøje på....


Cuenca

2 år siden

Efter den danskerløse opstilling mod Hobro er denne tråd igen aktuel. Der var en hidsig debat i skakten i går om emnet. Nogen er totalt ligeglade med om der er danske spillere på banen. En holdning jeg har svært ved at forstå. Men for dem der gerne ser danske spillere synes jeg, at det er relevant at diskutere AZ's udmeldinger i går. Ifølge AZ har danske spillere ikke den rigtige mentalitet. Det kan han have delvis ret i, når man ser hvor mange danskere der ikke slår igennem i udlandet. Men når vi taler superligaen kan man bare konstatere, at andre klubber som især Aab og FCN kan vinde mesterskabet med primært danske spillere og egne talenter, så det bør vi vel også kunne ? Hvorfor skulle lige netop vores talenter have en dårligere mentalitet end dem, som Aab og FCN har vundet mesterskaber med ? Jeg synes under alle omstændigheder det er skadeligt for klubben, at vores cheftræner sviner vores talenter til i fuld offentlighed. Vi bruger faktisk rigtig mange midler på masterclass og selvom det indtil nu ikke har givet resultater, så er det stadig en del af strategi 6.4. Det skader vores omdømme og muligheder for at tiltrække talenter, at AZ udtaler sig på den måde.


Kapper

2 år siden

Det tjener vel AZ til ære at kunne kritisere en Brøndby legende som Vilfort. At MC ikke udvikler gode nok er altså ikke AZs skyld. Det er i sidste ende Vilfort eneste opgave (formoder han stadig er ansat i klubben) og man må sige at han har fejlet på et historisk niveau!


lusk

2 år siden

Cuena, mener bestemt at AZ samtidig fortæller, at presset på spillerne i BIF kontra fcn, eller Aab som du nævner, er af en helt anden karakter. Det kan sagtens være en medvirkende årsag til at det er vanskeligt at spille sig gennem nøglehullet på BIF´s førstehold. En klub som fcm er også dygtige til at bruge unge spillere - men her vi jeg også påstå at presset er anderledes, og det er lettere at have de udsving som en ung spiller har.


henrikTS

2 år siden

Et kort kig ned over U-landsholdlisterne viser at de ung fortrækker rødvin frem for bif. Det er super tydeligt. FCN lægger 2-3 spillere mindst til alle U landshold. Nummer to på de lister er pse og fc2. på U17 er der slet ingen bif spillere pt. Det er virkelig scary. Det må simpelthen betyde at de unge ikke fortrækker bif. og ikke har gjort det i mange år. Dette har intet med AZ at gøre. På U19 er der fire "udlandske" - tre af disse kommer fra pse. Nå man sidder og ser på de lister, så bliver man godt meget i tvilv om både MC, vilfort og alle de andre personer omkring ungdomsafdelingen gør det rigtigt, eller om vi tilbyder de rigtige vilkår for de unge spillere. Synes ikke det er særlig attraktivt hvis man i sine ungdomsår ikke kan få mindst 2 spillere på alle U hold som en top tre klub i DK. Skidt med om de kommer første holdet som 18-19-20 årige, det vigtige er at de er de bedste i landet, så skal de nok kommer på første holdet.


Hawk

2 år siden

Helt enig med dig Aijo angående dit eksempel med Hjulsager, Nørgaard, Phiri i ny rolle, Holst osv. Zorniger spiller i mine øjne kostbar og forsøger at gøre sin spillestil mere eksklusiv end den er. Hele ungdomsafdelingen blev jo netop åreladet af de største talenter da krisen var størst, og Hjulsager årgangen er den sidste, hvor vi var første- andenvælger på landsplan. Fcn og Fcm er klare førstevælgere nu, men Esbjerg har vundet u19 og Agf u17 de seneste år, så flere klubber melder sig ind i kampen. Og vi er ved at være på vej igen. Personligt vil jeg hellere spille Ebbe Skovdahl presfodbold, End Zorniger presfodbold( der har tydelige bagdele).


Cuenca

2 år siden

Relevant diskussion HenrikTS - nemlig hvem der primært skal have skylden for fiaskoen med Masterclass. Nu kender jeg ikke nok til dagligdagen i ungdomsafdelingen / masterclass, så om det er Vilforts skyld eller mere de generelle rammer for vores talentarbejde den er gal med ved jeg ikke. Der er jo helt sikkert flere faktorer der spiller ind. Som flere også skriver har fc rødvin og andre klubber desværre også på det område overhalet os samtidig med at klubben og derved også talentarbejdet var totalt udsultet op til næsten konkursen - og det selvfølgelig tager nogle år også for talentarbejdet at komme op på niveau igen.


lusk

2 år siden

Synes i forenkler det hele lidt. Hvordan måles MC succes ? Antal landsholdspillere, placering i u19 og u17 ligaer, antal spillere af egen avis i 1. holdstruppen eller antal egen avl med spilletid - eller noget helt 5. Antallet af landsholdspillere kan påvirkes af vores spillestil, som ikke ligger helt op ad dbu´s måde at spille på. I u19 ligger vi aktuelt nummer 4. Foran os er fcm suveræn. ÅB og Esbjerg på de næste pladser - og fcn som nummer 5 og fck som nummer 10. I u17 ligaen ligger vi også nummer 4. Silkeborg, Vejle og fcn foran os. Fcm nummer 5 og fck som nummer 10. Vores 1. holdstrup har vi aktuelt: N. Laursen, Joel Kabongo, Arndahl-Lauritzen, Frendrup og Hauervig ud af 27. Til vinter rykkes Anton Skipper op - og til sommer yderligere 4 rykkes op. Kontinuerlig spilletid er der langt imellem. Joel Kabongo spillede først på sæsonen da Røcker var ude/nede- men virker som et stykke fra fast spilletid, nu hvor Røcker er tilbage i form.


Kapper

2 år siden

De bedste skal spille. Hvordan får man så de næstbedste (herunder talenterne) til at blive bedre end de bedste? Det er sådan vi skal møde os som klub, med afsæt i konkurrencen. AZ har fokus på at bruge de bedste og hjertens tak for det.Du skal logge ind for at deltage i debatten

Log ind