pull-icon
logo-mobile

Navigation

avatar

Gæst

Gæst

Log ind Opret bruger

Debat

Blok 64/Debat/Den forbudte debat: Hvor tæt kommer Brøndby IF på DM 2018?

Den forbudte debat: Hvor tæt kommer Brøndby IF på DM 2018?

Sparkle1975

3 år siden

Min tese er, at vi er så gode at vi kan vinde alle kampene. Og at vi i en stor del af kampene BØR vinde, fordi vi har overtag på midtbanen og overtag af chancer. Faktisk skal vi kunne vinde 3 ud 4 kampe. Det kunne vi også sidste år, men gjorde det ikke fordi vi fx smed point mod Horsens, Randers, Viborg og Lyngby. Pointsnit på 2,25 er ikke urealistisk at stile efter, for ligaen er ringe. Det kræver naturligvis koncentration i ALLE kampe. Vi kan/skal vel slå Helsingør, Hobro, Horsens, ågf, Silkeborg, Randers, SønderjyskE, Lyngby, Farum og AaB/OB. fcm har vi slået. Så er der ps&e samt AaB/OB hvor vi måske kan få problemer. Men det ville jo give 11 sejre i 13 kampe og dermed mere end kravet om 3 sejre i 4 kampe. Vi skal bruge 9 sejre og 2 uafgjorte i 13 kampe for at få et snit på ca 2.25. Nu, efter 5 kampe, har vi desværre kun 3-1-1, men efter 4 kampe havde vi rent faktisk 3 sejre i 4 kampe. Vinder vi de to næste, så er vi tilbage på 2,25 i snit. Husk på, vi var tæt på sidste år. Efter landskampspauserne dummede vi os tit i første kamp, men kørte så godt igen. Dvs tit var mønsteret ca 3 sejre, 1 uafgjort og 1 nederlag i 5 kampe, og så ny pause. Vi skal "bare" vinde en af de to kampe hvor vi sidste år kun spillede uafgjort eller tabte. Og husk på, vi havde lige så stor afstand ned til nr 3 som ps&e havde ned til os, indtil vi slappede af. Det er altså et markant stort gab ned, og med mindre vi var pisse heldige så burde vi have endnu bedre forudsætninger her i sæson 2 under AZ. Holdet er nu rigtig godt. Og vores reserver pt er 2 stærke midtbanefolk (i går: Tibbling og Halimi), Wilzcek, Mensah, Hermansson, Sikosek, og så et par unge (Blazek, Kabongo etc.). Den bænk tror jeg at rigtig mange hold ville ønske de selv havde, og en stærk bænk skaffer points. Nøglen i det hele ligger imidlertid hos vores keeper. Enten skal vi holde på Rønnow, eller også skal Bellot udvikle sig til en ny Rønnow/Hradecky.


CVST

3 år siden

Brøndby er ikke det eneste hold som har et godt hold. Vi ved, at fck nok skal smide en masse ekstra penge i truppen, med alle de skader og middelmådighed de ellers fik hentet. De har kapitalen til at reagerer på den dårlige sæsonstart de har haft. Så fck er desværre stadig kæmpe favoritter til at vinde mesterskabet. Vores hold er godt, især efter tilgangen af Fisker (I love him), Halimi, Vigen og Tibbling. Men jeg ser desværre stadig store problemer på toppen og i forsvaret. Det er Rønnow og vores midtbane der skal hive et mesterskab hjem til os. Jeg håber at Pukki bliver hos os, og blive en klublegende, da jeg elsker hans presspil på toppen. Men han er ikke en spiller som løber fra forsvaret og ej heller kan sætte 2 mand og drible sig til en chance. Det synes jeg generelt ikke vi har nogle angribere der kan, og jeg kunne virkelig godt tænke mig en teknisk meget stærkere angriber til makker med Pukki. Og så måtte han jo selvfølgelig gerne være et fyrtårn i luften. I forsvaret har vi haft nogle vældig gode kampe, men vores midterforsvare vil stort set altid komme til kort imod hurtige angribere, da vores egne er så pokkers langsomme. Igår spillere vores islænding en fin kamp i forsvaret, den ros skal han dog have. Röcker spillere også en fin kamp. Ret skal være ret. Men vi har set hvordan vores forsvar bliver udstillet af hold med hurtige angribere. Vi MÅ have en midterforsvar, som kan nå med hjem, og ikke kun håbe på at rutinen kan køre den hjem. Vi har store mangler på holdet, hvor vores direkte konkurrenter er langt bedre på forskellige pladser. Så hvis vi skal hive mesterskabet hjem hvor det høre hjemme, så skal det være midtbanen og Rønnow der gør det.


PorstmandPer

3 år siden

Jeg tror heller ikke på det. Midtbanen er fantastisk, og vi kan smadre alle når det kører. Men man bliver mestre på også at hive resultater hjem når det IKKE kører. De kampe hvor forsvaret holder tæt og angriberen lige prikker en enkelt ind på den eneste chance, eller hvor en midterforsvarer scorer på en dødbold, kommer vi ikke til at se. Angriberne er notorisk uskarpe, og midterforsvaret tyndt samt elendige på hoved hvis der skal heades på mål. Jeg tror at FCK kommer fra baghjul. Og at BIF kører en 2. plads hjem.


Sparkle1975

3 år siden

Var kampen i Randers ikke netop en af den type kampe vi nemt kunne have tabt? Krævede vel bare, at vores offsidefælde kiksede en enkelt gang overfor Pourie? Men vi holdt stand og rent bur for 3. gang ud af 5 mulige. Ja, der er andre gode hold, specielt et enkelt, men de har bare ikke det monsterhold som for et år siden med Delaney, zanka, Augustinsson og Cornelius. Og nu er Johansson ude i et halvt år. Kvist bliver heller ikke yngre, og et par andre af spillerne er gået lidt i stå. Derfor skal vi se på os selv, og får vi 2,25 point i snit, så tror jeg på at vi vinder. ps&e havde godt nok 2,46 point i snit efter grundspillet sidste sæson, hvor de vandt 19 og spillede 7 uafgjort. Men i år har de allerede tabt en og spillet uafgjort i 3, så de skal vinde 18 af de næste 21 kampe hvis de skal nå derop, og det kommer ikke til at ske. VI skal have bedre koncentration og mere kynisme. Kampe som den i går skulle vi have vundet.


Move

3 år siden

Grundlæggende tror jeg, vi skal være glade for en gentagelse af sidste sæson. Der er - uanset hvordan vi vender og drejer det - store usikkerhed om vores hold. Er forsvaret stabilt nok? Er angriberne konsekvente nok? Beholder vi Rønnow, osv. Alene derfor er det IMO alt for tidligt at tale mesterskab, uden at det bliver GF-agtigt. Man kan også altså med statistikken tegne et mere dystert billede end mavefornemmelsen; Vi har i de betydende kampe i år vundet fire, tabt tre og spillet to uafgjorte - det ligner ikke mesterskabsform. Alligevel er jeg optimist, og synes, det ser godt ud. Selv når vi spiller dårligt som i Randers, er vores bundniveau højere end længe set, og derfor er jeg sikker på, vi kommer til at være med i kampen om mesterskabet til de allersidste runder.


CVST

3 år siden

Så dårlig vi kampen faktisk heller ikke imod Randers. Randers stillede op i en 9 - 0 - 1 taktik, og det er for langt de fleste hold svært at spille sig igennem så mange forsvarsspillere, som kompakt bare står der, og venter på omstillingsmuligheder. Vi kan jo selvfølgelig nævne det annullerede mål samt 1-2 straffespark der skulle have været der, og havde vi fået et par mål på de situationer, så var det samlede billede helt anderledes. Så ville vi være fint tilfredse med en sejr på en svær udebane. Men ak nej.


Torben/Casual

3 år siden

Jeg tror vi kommer rigtig tæt på i år, men om tæt nok på er nok til DM er svært at svare på, det er en lang sæson og rigtig mange uforudsete ting kan ske. Vores største problem pt. synes jeg er, at vi skal bruge alt for mange chancer for at score. Vi mangler en angriber, som scorer på de chancer som kommer. Mod fcn havde vi mange store chancer, men misbrugte alt for meget, mod fck brændte vi også for meget og i kampe mod Randers var der også nok chancer til for et mesterhold at skrabe en 1-0 sejr hjem, det har kostet 3-5 point i 3 kampe. Måske hænger det hele sammen med, at vi har et relativt ungt mandskab, som ikke har vundet noget, hverken som hold eller individuelt. Det betyder meget, for et hold at have spillere som har vundet noget og som ved, hvad det kræver at vinde. Skal man være mester kræver det skarphed hele vejen rundt og selv om forsvaret til tider har sine fejl, så ser jeg klart angrebet, som det store problem. 4 hold kan vinde mesterskabet i år, det er er BIF, fcn, fcm og fck. Pt. synes jeg det er et mudret billede, hvor ingen rigtig har budt sig til, havde BIF vundet en snæver sejr mod Randers, var der opbygget et lille momentum, men lige pt. er der ikke rigtig nogle hold der har momentum. Det hold der først får momentum og snupper 10-12 over 4 kampe vil komme i udbrud og måske er det BIF, men det kræver skarphed. Der er pt. spillet 5 kampe og sæson er meget lang, vi har pt. smidt 2-3 dumme point, 1 i farum og 2 i Randers. Kan vi stoppe med at smide dumme point og tage de der sejre i de tætte kampe, så vil vi kunne ende øverst, men kan vi ikke vinde de tætte kampe, så ender det hele nok som sidste sæson, tæt på, men alligevel langt fra. Som jeg ser det hænger det hele på, at vi får skarpheden tilbage hos de forreste folk, så kan det blive en rigtig god sæson, men reelt set tror jeg først dette hold topper næste sæson, men hvem ved måske køber vi en skarp angriber sidst i vinduet, det kan tippe det hele.


Sparkle1975

3 år siden

Enig med Torben. Jeg tror godt man kan acceptere at smide lidt points som vi har gjort, men i denne sæson går den ikke hvis vi smider point mod de dårligste hold. I sidste sæson smed vi points mod Viborg (3), Horsens (2), Odense (3) og Esbjerg (2). Desuden 3 i Lyngby, som trods alt var oprykker. Til gengæld vandt vi begge opgør mod Aalborg, Silkeborg og ågf. Efter grundspillet havde vi 2,00 point i snit, vi var 12 points efter nummer 1 og 13 points foran nummer 3. Så sørg for meget få pointtab mod top-6 holdene, og vind alle de resterende mod bund-8 holdene. Jeg tror stadig at et snit på 2,25 er tilstrækkeligt set over en hel sæson - det kræver naturligvis, at vi ikke taber de resterende 3 opgør mod ps&e.


Thegreatdane

3 år siden

Guld er urealistisk for en klub hvis værste fjende først kommer i syne, når man står foran spejlet. Er det meningen at Hjortemanden skal være fast mand, når han dummer sig i hver kamp, og er Röcker klar som fast mand, når han dummer sig hver anden kamp? DM? Glem alt om det!


maawen

3 år siden

Jeg vil tage to perspektiver på sagen. Den subjektive vinkel For mig at se, så er vi, FCN, FCM og pse de største favoritter til Top 4. Vi spiller bedst (kommer jeg til i den objektive vinkel), mens FCN har fået resultaterne. FCM spiller fint, og har også midlerne til at hente forstærkninger til vinter. pse har spillet som en pose nødder, men fået nogle fine nok resultater, og har bestemt midlerne til at hente forstærkninger til vinter. Dog virker det som om, at pse har et uforløst potentiale i den forstand, at de har spillere fra sidste sæson, som er dalet i individuelt niveau. Det kan hurtigt ændrer sig igen. FCM har også et uforløst potentiale i den forstand, at truppen er bedre end det, som Jess Thorup får ud af den. FCN har den udfordring, at de mister Marcondes og måske Mathias Jensen til vinter. Har de endnu en gang nogle unge talenter klar i kulissen, som træder ind på samme niveau som de to spillere? Virker tvivlsomt. Vi har et problem med afslutningerne, og når presspillet ikke fungerer optimalt, så kommer vores langsomme midterforsvarer til at se meget dårligere ud, end de er. Så jeg synes, der er rigtigt mange ubekendte i denne her analyse. Den objektive vinkel Jeg har lavet dette Google Docs: https://docs.google.com/spreadsheets/d/1u-MOLC1-Ix4iqxdIaEoLyzdJZ90OZ7nE41jm9l4GwEw/edit#gid=0 Det indeholder det, Superliga.dk kalder for "Spilovertag" og dele af det Tap In Fodbold på Twitter kalder "Table of Justice". Jeg har udvalgt de dele, fordi jeg mener, det giver det med retvisende objektive billede af, hvordan holdene har performet, og hvorvidt en sejr er sandsynlig og fortjent (omend dette ord ikke falder i god jord hos alle). Dataene (kun til og med 6. runde) viser klart, for mig, at vi har spillet bedst og burde ligge nr. 1 lige nu. FCN har overperformet en del, og FCM og pse har faktisk også overperformet - dog i mindre grad. Så ud fra de 4 mesterskabsfavoritter, ser det bedst ud for os. Spørgsmålet er så, om de andres overperformance er grundet en overnormal afslutningsevne, eller om det er et udtryk for, at de vitterligt har været heldig og derfor vil få dårligere resultater senere i sæsonen, end de har fået hidtil. Det omvendte gælder selvfølgelig os. Er vores afslutningsevne et udtryk for kvalitet eller mangel på held? Samlet konklusion Ud fra en tanke om, at min samling af "Spilovertag" og Table of Justice er et retvisende billede, og ud fra mine subjektive vurderinger, så mener jeg, vi faktisk lægger bedst til mesterskabet lige nu - hvis man tager nutidsbillede som et slags formbarometer. Det kan selvfølgelig ændrer sig senere. Selvfølgelig er alle kampe vigtige, og det vil nok også give et mere retvisende billede af sæsonen, når vi når til 11. runde, hvor alle har mødt alle. Dog synes jeg, de næste 7 runder ser meget spændende ud. Her bør der ligge mange point til os. Vi bør vel højst få 1 nederlag og 1 uafgjort. Hobro og AAB/RFC kan godt give os problemer. Det kan give os en masse selvtillid og forhåbentlig en 1. plads også. Ekstra bemærkning Jeg har også sat tilskuergennemsnittet ind i mit Google Docs. Det viser, vi klart fører den statistik. Selv hvis man fjerner vores hjemmekamp mod pse - som selvfølgelig skævvrider resultatet - så fører vi faktisk stadigvæk med 2.300 ned til AGF på 2. pladsen. Det er sgu en statistik, jeg er stolt over.


henrikTS

3 år siden

Kan man komme tættere på end nummer 1? Hvis ikke så synes jeg vi skal gå efter det.


Sparkle1975

3 år siden

Nå. 16 runder spillet, og vi har nu et pointsnit på 2,25. Egentlig vildt at vi kun er 1 point foran fc muh, men vi ligger stadig nummer 1.Lige nu ligner vi et hold der enten bliver nr. 1 eller nr. 2. Vores gode midtbane skaffer mange points, og hvis Pukki kommer i gang, så bliver det vildt.


Sparkle1975

3 år siden

Så røg snittet op på 2,29. Vi er pt. kun 1 point dårligere end samme tid i 2004/2005-sæsonen, men i 2004/2005 fik vi så kun 6 point i de kommende 5 kampe. Lad os ikke håbe på at dét gentager sig.


Sparkle1975

3 år siden

Snittet er nu oppe på 2,33. Det er for vildt. Bare ærgerligt at fc muh ånder os i nakken med 2,27


Sparkle1975

3 år siden

Nå, så dumpede vores snit lidt, men stadig OVER 2,25. Interessant er den indbyrdes top-6 stilling, bl.a. fordi fcm mangler 5 møder med top-5, dvs. alle holdene. BIF 6-0-1 17-6 fcm 3-0-2 16-14 fcn 4-0-2 25-19 Hobro 1-1-3 11-13 ACH 0-3-5 9-19 ps&e 1-3-4 7-13 (der er en tællefejl på målene, men kan ikke lige finde den nu)


Sodan111

3 år siden

Sølv er også fint.


Sparkle1975

3 år siden

Pointsnit er på 2,30. Det er altså vildt. Alle har mødt alle. Nu gælder det slutspillet. Det tegner yderst spændende.


Sparkle1975

3 år siden

9 kampe tilbage. Snittet er på 2,33.


chrmorten

3 år siden

De sidste ti mesterskaber: 2007/08 - AaB (71 point, 33 kampe, +22 målforskel) Pointsnit: 2,15 / Målforskelssnit: 0,67 2008/09 - fck (74 point, 33 kampe, +41 målforskel) Pointsnit: 2,24 / Målforskelssnit: 1,24 2009/10 - fck (68 point, 33 kampe, +39 målforskel) Pointsnit: 2,06 / Målforskelssnit: 1,18 2010/11 - fck (81 point, 33 kampe, +48 målforskel) Pointsnit: 2,45 / Målforskelssnit: 1,45 2011/12 - fcn (68 point, 33 kampe, +27 målforskel) Pointsnit: 2,06 / Målforskelssnit: 0,82 2012/13 - fck (65 point, 33 kampe, +30 målforskel) Pointsnit: 1,97 / Målforskelssnit: 0,91 2013/14 - AaB (62 point, 33 kampe, +22 målforskel) Pointsnit: 1,88 / Målforskelssnit: 0,67 2014/15 - fcm (71 point, 33 kampe, +30 målforskel) Pointsnit: 2,15 / Målforskelssnit: 0,91 2015/16 - fck (71 point, 33 kampe, +34 målforskel) Pointsnit: 2,15 / Målforskelssnit: 1,03 2016/17 - fck (84 point, 36 kampe, +54 målforskel) Pointsnit: 2,33 / Målforskelssnit: 1,50 2017/18 - BIF (66 point, 28 kampe, +41 målforskel) Pointsnit: 2,36 / Målforskelssnit: 1,46 Rimelig vildt at vi kun ligger på en delt førsteplads selvom vi efter 28 kampe har nok point til at ville have vundet ligaen andre år. Selvfølgelig er der flere og dårligere hold med i år og strukturen er anderledes og målforskellen kan være lidt tilfældig, men alligevel...


Sparkle1975

3 år siden

Snittet er nu på 2,38. For både BIF og fcm. Det er jo sindssygt. Men det falder så lidt på torsdag for den ene eller begge klubberne. Vi har lige nu næsten 4 point mere end jeg lagde op til var nødvendigt. Men det ser jo ikke rigtigt ud til, at hverken Nordsjælland eller ps&e gider tage point fra topholdene, og så må det jo nødvendigvis være sådan.


chrmorten

3 år siden

Interessant overblik over sæsonvise pointrekorder her: https://www.superstats.dk/rekorder-sasonvis Der er aldrig en andenplads, der har fået over 69 point (snit: 2,09)


Sparkle1975

3 år siden

Snit nu oppe på 2,42. Det er for sindssygt. Og vinder vi de næste 3 ligakampe er vi mestre. Men svær kamp allerede søndag, hvor fcn jagter revance med hurtige kantspillere. Mathias Jensen har dog karantæne, men en som Rygaard er også farlig


henrikTS

3 år siden

Sjovt at læse den første kommentar. Vi har ikke tabt en kamp siden August. Gid det vare en måned endnu.


Sparkle1975

3 år siden

Ja. Da vi havde tabt i Århus tænkte jeg, at vi var MEGET langt fra de 2.25. Lige nu er vi faktisk 6 points over de 2.25, for vi har 78 hvor vi med 2.25 havde haft 72. Det betyder så også, at vi med 2.25 kun havde ligget nr. 2. Vi er oppe på 2,44. Vinder vi i Parken er vi oppe på 2,45 hvilket er en tangering af rekorden for en SL-sæson (ps&e i 2011 mener jeg det var).


Sparkle1975

3 år siden

Nå, vi missede lige en tangering af rekorden for 33 kampe. Men 1 point var vitalt. Nu mangler vi kun enten 6 point, men 3 kan nok også gøre det, såfremt vi tager de 3 mod fcm. _MÅSKE_ kan 4 point også være nok (forudsætning: fcm vinder ikke over ps&e). Men det virker allerede nu som om 2,25 point i snit ikke er nok. Jeg håber virkelig vi vinder på mandag - så burde spændingen være ovre. Men som i søndags kan vi nok godt leve med uafgjort. Midtjylland SKAL frem, for de kan IKKE bruge uafgjort til noget.


maawen

2 år siden

@Sparkle1975 En sejr til FCM på mandag vil være katastrofal. Jeg er ikke længere så sikker på, som jeg var i starten af Mesterskabsspillet, at vi vinder over ACH og AAB, selvom de ikke har så meget at spille for. Jeg synes, vi har mange spillere, som virker slidte både fysisk og psykisk. Så vi skal som minimum have en uafgjort mod FCM, så vi har en lille buffer, hvis vi nu snubler i de to sidste kampe.


Sparkle1975

2 år siden

Nu ser det ud til at vi skal vinde de 2 sidste kampe. Gør vi det ender vi på 85 point (2,36 i snit). Det er 4 mere end hvis kravet kun var 2,25 point i snit, men 2,25 vil ikke være nok i år, jeg forventer at både vi og fcm får mere.


Sparkle1975

2 år siden

Nå. Sådan skulle det altså ikke gå. Vi ender på 81 points. Præcis 2,25 i snit, og præcis hvad jeg mente ville være nok til at vinde DM. Det var det så ikke, men sælger på forhånd gerne næste sæson hvis jeg bliver lovet 81 points igen. Det SKAL være nok i 4 ud af 5 sæsoner. Bittert det ikke er nok lige nu hvor vi klarede det. --- Citat: Vi kan/skal vel slå Helsingør, Hobro, Horsens, ågf, Silkeborg, Randers, SønderjyskE, Lyngby, Farum og AaB/OB. fcm har vi slået. Så er der ps&e samt AaB/OB hvor vi måske kan få problemer --- Vi kiksede så mod ågf, og til dels Horsens og AaB (i alt 5 uafgjorte i 8 kampe). Men det var ikke værre end vores kiks i Randers, i Odense (11 mod 10) osv. Alle kampe tæller lige meget. Til gengæld brillerede vi mod ps&e og fc muh med 8 sejre i 10 kampe (incl. pokal).Du skal logge ind for at deltage i debatten

Log ind