pull-icon
logo-mobile

Navigation

avatar

Gæst

Gæst

Log ind Opret bruger

Debat

Blok 64/Debat/Homofobi i dansk fodbold

Homofobi i dansk fodbold

Fodboldekspert

2 år siden

Se bort fra at det er Mads Øland, der udtaler sig og forhold jer bare til indholdet :o) - https://www.dr.dk/sporten/fodbold/superliga/spillerforeningen-til-pride-vi-har-et-problem-med-homofobi-i-dansk-fodbold Er det virkelig rigtigt at der er homofobi indenfor fodbold? Jeg har aldrig spillet elitefodbold, men masser af breddefodbold. Er sikker på at ingen jeg spiller sammen med vil have noget som helst mod at en homoseksuel begyndte på holdet! Er jeg helt blind, eller ser andre et problem der ikke eksisterer? Ingen tvivl om at "bøsserøv" o.l. stadig bruges som skældsord på terrasserne, men er det ikke i stærk nedgang. Det er vel også primært den ældre generation der glemmer at man ikke må bruge det ord længere? I artiklen fremhæves det at man ikke er uegnet til at spille fodbold fordi man er homoseksuel! Det virker naturligvis helt korrekt, for hvorfor skulle man ikke spille fodbold, det er jo verdens bedste spil. Det virker også påfaldende at ikke en eneste af 1400 medlemmer i spillerforeningen er "erklæret homoseksuel" Statistisk har man jo svært ved at tro at INGEN elitefodboldspillere skulle være homoseksuelle, men kan der alligevel være en sammenhæng, uden at den er spor homofobisk! Er der slet ikke forskel på interesser blandt heteroseksuelle og homoseksuelle? Generelt set! Ofte ser man jo erklærede homoseksuelle i den kunstneriske verden, den kreative klasse, modeverdenen, er det helt tilfældigt? Eller er der forskel. Der jo nok ikke så mange der arbejder med mode, som også er fodboldfans! Er vi homofober? Ville vi hade Zorniger eller Kim Vilfort hvis de erklærede sig homoseksuelle - jeg tror det ikke! Er helt klar over at artiklen kommer i anledningen af mangfoldighedsfestivalen Pride, men er vi ikke som samfund langt forbi det niveau hvor man ser på et menneskes seksualitet før mennesket? Der er da sikkert masser af homoseksuelle på lægterne på Brøndby Stadion, men er det ikke evigt ligegyldigt. Hvad tænker I?


Kapper

2 år siden

Hej. Jeg tillader mig at starte med det vigtige blandt dine mange spørgsmål, nemlig de sidste spørgsmål. Jo. Det er evigt ligegyldigt for mig, både mht. Om fans og spillere er homoseksuelle eller ej. Jeg ved ikke, om "vi" er ovre det punkt hvor seksualitet sættes før "mennesket" men jeg håber jeg selv er. Jeg er ikke homofobi og er jeg en del at dit "vi", så er svaret altså "Nej". Kort fortalt, så er man min ven hvis man elsker Brøndby eller spiller for BIF! (hvad enten man så har en lækker dame derhjemme eller om man synes Arajuuri er cute, eller Hany en lækker lille sag, spiller ingen rolle) Vi skal dog også passe på ikke at presse folk til at springe ud, hvis de reelt ikke ønsker det. Det kan jo også være de selv ville ses som et menneske før deres seksualitet ???? Mvh


Djak

2 år siden

Det vækker mange forskellige tanker. Jeg vil sige jeg er langt over det. Jeg ville intet have imod hvis en af vores var homo, men jeg kan ikke garantere at jeg ikke ville trampe på en fucker for at være det. Jeg synes Zanka er en tøs for at drikke for meget Café Latte (jeg har det faktisk svært med at jeg tænker det). Og selvom jeg hader homofobi synes jeg der var noget fedt ved da Mike kaldte Jesper Christiansen for en bøsserøv. Jeg ved ikke hvad det er men jeg hader de nævnte typer som Zanka og Christiansen og noget af det er, at de er mere filmstjerner end havnearbejdere


Kimse

2 år siden

Mads Øland er et usympatisk menneske, der kun tænker på sig selv. Selvfølgelig misbruger han homo-sagen til at promovere sig selv.


Jedi Mind Tricks

2 år siden

Sprog udvikler sig hele tiden. Jeg kan godt finde på aqt bruge ord som svans eller bøsserøv om eller til en mand der opfører sig som en svag pisser eller en kælling, men der er intet sammenligning med homosexuellitet i det, da en homosexuel er en homosexuel og en mand der efter min betegnelse er en svans eller en bøsserøv, er en hetero mand der opfører sig som en kælling. Jeg ville aldrig bruge ordet homo som skældsord og den hetz der engang var mod homosexuelle har jeg aldrig deltaget i og kommer heller aldrig til det !


Jedi Mind Tricks

2 år siden

Bortset fra det, så lyser det langt ud af vores egen Paulus at han er homo sexuel. det kan godt være jeg tar fejl, men jeg tror den er go nok


Sparkle1975

2 år siden

Tja, der er heller ikke mange kvindelige indvandrere blandt tilskuerne. Folk er bare forskellige. Fodbold har altid appelleret mere til mænd end til kvinder, og hvis fx homoseksuelle har mere hang til feminine sider, så er det vel ganske logisk at der ikke er så mange af dem i fodboldverdenen, hverken på eller udenfor banen. Jeg tror ikke det er et problem. Og jeg tror, at i de fleste træneres verden, der spiller man uanset om man er 16 eller 36 år, og uanset seksuel orientering, hvis blot man er god nok. Husker til gengæld, at Phiri følte sig lidt alene da vi ikke havde mange farvede spillere. Og på den måde kan en homoseksuel naturligvis godt føle sig lidt alene.


DP

2 år siden

Den med at der ikke er mange homoseksuelle i elite verdenen tror jeg skal dateres tilbage til omklædningsrummene i ungdomsårene. Spillede selv med en der var meget eksperimenterende tilbage i Slagelse som 15-16 årig, og han blev til sidst frosset ud. Der var ingen der ville bade med ham osv. Og har ikke siden oplevet nogen i de klubber jeg har spillet i, hverken på elite eller breddeplan efter jeg trappede ned som 20 årig. Nu er jeg så træner for et elite kvindehold, og der er indtil flere af pigerne der er lesbiske. Vil ikke sige at det beviser pointen om at fodbold er en mandesport, for vi har da bl.a. et par hvor både den meget feminine pige, og hende der tydeligvis er manden i forholdet spiller i klubben. Så min konklussion er, at der helt sikkert hersker homofobi i dansk elitefodbold, men ikke på seniorplan for der er de siet fra. Men fra 10-16 års alderen!


P68

2 år siden

Jeg er lidt træt af, at debatten altid kommer til at handle om homofobi eller ikke. Jeg synes, der er et andet aspekt i det. Bøsser kan have en tendens til at opføre sig på en bestemt måde. Man kan sige bøsset. Man kan også bare sige, at deres måde at være på kan være lidt anderledes en heteroers måde at være på. Jeg er faktisk sikker på, at alle har et godt eksempel. Mit hedder Mogens, og ham mødte jeg i lørdags til en flytning. Han er bøsse, og det ses nemt på den måde, han er på. Lad være med at spille fordomskortet her. Jeg havde ingen fordomme. Man må have ret til at vælge, hvem man synes, det er fedt at være sammen med. Og hvem der kan være lidt anstrengende at være sammen med. Og her vil nogen sikker have det lidt stramt med bøsser. Ikke fordi de er bøsser. Men på grund af den måde de er på. Det er jo ikke homofobi. På samme måde som en frisk knøs som kører traktor på en maskinstation ved Varde måske kan have lidt svært ved at hente accept i B93 eller B19003 (OK, han har lidt langt til træning) Det gør dem ikke til traktorførerfober i B klubberne. De gider ham bare ikke.


Incognito

2 år siden

https://www.youtube.com/watch?v=wS2THqZemocDu skal logge ind for at deltage i debatten

Log ind