pull-icon
logo-mobile

Navigation

avatar

Gæst

Gæst

Log ind Opret bruger

Debat

Blok 64/Debat/AZ raus ?

AZ raus ?

Cuenca

2 år siden

Efter endnu et trist hjemmebanenederlag - denne gang mod pse - har vi nu kun vundet én hjemmekamp ud af 8 i denne sæson. Statistikken er simpelthen forfærdelig på hjemmebane. 1 sejr, 3 uafgjort og 4 nederlag. Og det i en sæson hvor der er solgt rekordmange sæsonkort......næsten 12.000 faktisk. Trist ! :-( Samlet ligger vi på en skuffende 8. plads med kun 18 point for 15 kampe. Der er en reel risiko for at vi kommer i nedrykningsspil fremfor slutspillet. Selvom jeg egentlig synes spillet er blevet bedre de seneste kampe får vi ikke pointene. Sæsonen tegner med andre ord til at blive den værste siden "næsten nedrykningssæsonen". Så hvad skal der ske ? Jeg er selv i tvivl om, hvad der vil være det rigtige, men tvivler mere og mere på, at AZ er den rigtige til at rette skuden op igen. Synes han har virket bitter og negativ siden vi tabte mesterskabet. Ja, Nør var svært at erstatte, men der er investeret rigtig meget i truppen med på papiret dygtige og dyre spillere som Kaiser, Halimi, Schwaabe mv. som i høj grad er købt på AZ anbefaling. Samtidig er jeg træt af hans nedprioritering af de danske spillere. Det virker næsten som om man er bagud på point hvis man kommer fra egne rækker. Hvordan kan Ante være foran Laursen ? Ante er noget af de mest talentløse jeg har set i klubben i mange år og kender ikke off-side reglen :-( Bare et af mange eksempler på nedprioritering af egne talenter i hans tid. Noget jeg tror der kan koste meget på den lange bane i forhold til at kunne tiltrække talenter. Som sagt er jeg i tvivl, men hælder mest til at sige farvel og tak til AZ, og finde en der kan skyde noget humør og gejst ind i en spillertrup, der bør have kvaliteten til meget mere end en 8. plads....


PorstmandPer

2 år siden

Det er for tidligt af flere grunde: Holdet har mistet deres tre vigtigste spillere. Et formdyk er helt forventet, selv om det man nok kunne have håbet på lidt flere point. Vi så præcis det samme med FCK sidste sæson. Man har gennem flere år forsømt at forstærke forsvaret. Rønnow og Nørgaard har været så gode at forsvarets åbenlyse mangler har været delvis skjult. Men det er ikke kun AZs skyld. Der skiftes sportsdirektør. Det ville være naturligt at få den nye ind over sådan en beslutning. Spillet har været til mere. En nogenlunde kompetent målmand havde sendt holdet cirka lige med Esbjerg. Og det havde været helt OK. Jeg er dog enig i at han har begået en del fejl - blandt andet at bruge Laursen og især Kabongo for lidt.


Bobas

2 år siden

Nedprioritering? - vi hører jo hele tiden at danske spillere er for dyre. Derfor er vi den klub som har flest udlændinge i suppen(tror jeg nok). AZ? - svært at sige, men vores spillemateriale er måske ikke så godt som vi troede. Hvorfor gik det godt i sidste sæson og hvorfor ikke i denne. De andre er måske bare blevet bedre? Hvorfor kan fcm sælge ud og stadigvæk har en ordentlig trup eller hvorfor fcn som solgte vild kan stadigvæk spille fornuftig fodbold? Vi er alle sammen uenige hvad skal der gøres og hvorfor det er sådan. Det var betydelig nemmere før AZ. Frank skulle bare ud... sådan er det ikke helt denne gang.


henrikTS

2 år siden

Så vandt vi, men ændre det noget? Tror det ikke. Vi spillede jo ikke ligefrem sikkert. Kan man gøre noget, ja kan man godt. mener spillerne har potentiale til meget meget mere, end de viser. Har hele tiden været usikker på AZ, elsker hans fodboldstil, men er bange for at han ikke er den bedste træner på træningsbanen. Så ja, jeg ville nok overveje at skifte på den post, sammen med VB.


Cuenca

2 år siden

Der er fire kampe tilbage i efteråret med Sønderjyske, Hobro, Vejle og Vendsyssel. For at bruge en floskel så er de på papiret "lette kampe" eller i hvert fald mod hold vi bør kunne slå. Det skal mindst udløse 6-7 point. Mit bud er at AZ ryger ud, hvis vi i vinterpausen ikke ligger til at komme i slutspillet. Men uanset hvad så har AZ rykket klubben helt vildt i de sidste par år og vist hvad hård træning, disciplin og et stærkt spilkoncept kan gøre. Det skal han have kæmpe kredit for !


Hawk

2 år siden

Det skal da minimum udløse 9 point, og helst 10 eller 12


henrikTS

2 år siden

Cuenca - true - Træning træning og træning (kræver jo ligesom disciplin at gennemfører), samt et spilkoncept er godt. Men det skal kunne tilpasses så man stadig spiller godt mod hold der er stærkere end en selv (Gent). Det skal ikke være så "naivt" som det nogle gange virker AZ er.


EbbeZorninger

2 år siden

Det var Genk vi spillede i mod. - Belgens ubesejrede nummer 1 efter 15 kampe, og nummer 1 i deres gruppe i Europa league, og ikke Gent, der ligger nummer 6 i samme liga. Jeg synes ikke AZ skal ud, han skal have minimum til vinterpausen for at få det vendt. Han har leveret 2 gode sæsoner, og indtil videre en halv dårlig sæson. Vi har ikke ramt vores transfers i skabet i sommers, men burde stadig kunne ligge nummer 3 med nuværende trup. Vi har spillet dårligere end forventet, men marginalerne, som jeg synes var lidt på vores side i sidste sæson, er ikke helt på vores side i denne. Vi har dog ikke været spillet ud af brættet i nogen af kampen - måske med undtagelse af anden halvleg mod SønderjyskE. Jeg synes derudover vores 6er position er i klar bedring, sammenlignet med hvordan det så ud lige efter Nørgaard blev solgt. Jeg kunne dog godt tænke mig vi havde lidt flere strenge at spille på, formationsmæssigt. Når man spiller mod Juventus, ved man ikke om de stiller op i en 3-5-2, en 4-3-3, en 4-2-2-2 eller hvad de finder på. Mod os ved man præcist hvad man skal op i mod, og kan forberede sig på det. Vi er ikke Juventus, men det kunne være spændende om vi havde lidt flere muligheder end diamant eller flad 4-4-2


Kimse

2 år siden

Sæsonen har været dybt skufende. Men pilen peger trods alt opad. Hvis jeg hed Ebbe Sand og Coach, ville jeg sætte mig ned og forlange ny kompetent vb og målmand i pausen, så tro jeg nok, at skuden skal blive rettet op. Og elvfølgelig få skåret lidt af overskudslageret.


Kapper

2 år siden

Med en endnu ikke startet sportschef, så ryger AZ ikke. Ikke før den er helt galt og det er nedrykning der er truende. Og med al respekt så kommer det ikke til at ske i år. Det virker til at AZ har løst nogle af problemerne blandt andet fordi han har fået gang i Kaiser og Radio. Fixer han Jung/Larsson problematikken også, så er der ingen ko på isen.


Cuenca

2 år siden

@HenrikTS m.fl. Enig i det problematiske i AZ's til tider for stædige holden fast i hans spilkoncept. Men sådan har han været fra hans første dag i klubben. Det tror jeg desværre ikke han ændrer på. Men det har helt sikkert kostet point i denne sæson, da vi samtidig også er faldet meget i niveau.


Kimse

2 år siden

Zorniger skal have frem til sommer. Men er der ikke bedre spil og resultater det, må han videre. Er så pissed over vores ekstremt dårlige resultater på hjemmebane. Hvad fanden sker der?


henrikTS

2 år siden

Jeg siger det gerne her: AZ raus - tror ikke på ham mere og ser med stor bekymring på hans mandsbehandling (hvilket ikke er pleje). Det er selv for tysker stærk demotiverende. Så tak til AZ for han sparkede røv og fik sat fitness på dagsordenen. Men nu er din slut.


Kewell

2 år siden

Det er alt for tidligt at dømme Zorniger ude. Jeg forstår ikke holdningen om, at man har en træner, som man er lykkelig for, i 2 sæsoner, som får en efterfølgende skuffende (for hans niveau) sæson, så bare skal sparkes ud med tidevandet. Hvordan får man nogensinde regelmæssig succes med den tilgang? Vi kan da ikke forvente, at vi over en længere periode, ikke har sæsoner, hvor man præsterer lidt under forventet. Man er da nødt til at kigge i længere perspektiv, da vi som klub kommer til at have mange sæsoner fremadrettet (forhåbentligt), Jeg ville være lykkelig for en træner, som over en 9-årig periode, havde 6 gode og 3 dårlige sæsoner. Så er der al virakken omkring hans mandskabspleje. Helt ærligt, det er simpelthen en gang presse/fanskabt gøgl. Den dag hvor det bliver tydeligt, at truppen som helhed, har mistet tilliden, så har den kritik sin berettigelse. Indtil det sker, skal vi stoppe ammestue historierne, som Onside og medierne borer i ved hver en given lejlighed, op hvor solen ikke skinder, og stoppe med vores uvidende antagelser. Vi aner ikke hvad der sker i det omklædningsrum, og hvordan truppen håndterer det.


Kapper

2 år siden

Det er helt fair man ikke har lyst til at udfylde pkt 3. Tanken var blot at se om der var kandidater i spil til rollen, som i ikke se kunne løfte opgaven. Men jeg har forståelse for at man ikke gider skrive noget negativt om noget som måske/måske ikke er relevant.


Kapper

2 år siden

Hov overstående skulle være til en anden debat...


henrikTS

2 år siden

https://www.bt.dk/superligaen/peter-soerensen-disse-hold-kan-faa-saerdeles-svaert-ved-at-overleve Peter sørensen stiller tingene lidt på hovedet her, men rammer måske nok plet. Jung har måske slet ikke noget respekt for træneren mere. Gad vide om det er et symptom hos flere. Dette kan måske forklare en hel del, i hvertfald fra Jung. Hvis han ikke tror på spillestillen, på træneren osv, men ved han ikke har nogen der er bedre end ham på pladsen. Hmm, hvorfor skal man så forsøge? Så måske er Jung selv på vej væk (kan man håbe). Men er det at spillerene diskutere med deres træner offentligt, måske et udtryk for mangel for respekt. Det tror jeg egentlig godt det kan være. Trist, men hvis det er bare en smule sandt, så er det trist.


S.P.

2 år siden

Jeg gider ikke læse indlægget fra Peter Sørensen, så jeg kender ikke hans argumenter for, at Jung skulle have mistet respekten for Zorniger. Jeg tror heller ikke på det. Af to væsentlige årsager: 1. Der florerer en udbredt misforståelse om, at AZ er en umenneskelig træner uden følelser, humor eller varme. Det til trods for, at han flere gange har demonstreret det modsatte. F.eks. husker jeg hans vurdering af Hanys træningsindsats (hvor AZ med et lille smil forklarede, at Hany var en, der godt kunne "bruge lang tid på at få støvlerne på" (frit citeret)). Og den slags eksempler er der flere af. Jeg husker også, hvordan han havde armene om Phiri, som missede pokalfinalen pga. sit røde kort mod FCM. Og han har i det hele taget udtalt sig både rosende og varmt om mange spillere i tidens løb: Pukki (vores "go to guy"), Nørgaard, Kamil (der både har fået gode, hårde og kærlige ord), osv. osv. osv. Flere af Zornigers spillere (både nuværende og tidligere) har da også sendt utroligt mange varme og rosende ord den anden vej. Manden har tydeligvis betydet rigtig meget positivt for mange spilleres udvikling. Nogle har endda kaldt ham den bedste træner, de har haft. 2. Zorniger og Jung har kendt hinanden i en årrække (fem år, tror jeg det var). Så Jung ved langt bedre end de fleste, hvad AZ står for, både som menneske og som træner samt mht. spillestil. De er voksne mennesker, begge med erfaringer fra højeste niveau i deres hjemland, og de har en respekt for hinanden, som også rummer plads til uenigheder og meningsudvekslinger (selvom nogle altså har den opfattelse, at folk bliver skudt ved daggry, hvis de vover at stille træneren et spørgsmål …). AZ udtrykte da også lige efter episoden i søndags, at der ikke var noget særligt i den situation. Det ville han næppe have gjort, hvis han ikke mente det - vi ved alle, at AZ sjældent siger noget, han ikke mener … Jeg tror bare, vi alle sammen trænger til at tage nogle meget dybe indåndinger og for en gangs skyld nyde, at der er vinterpause med et par måneder til næste kamp. Så kan vi bruge tiden på at huske, hvor dødssygt det var, lige før Zorniger kom til, og hvordan han på rekordtid fejede benene væk under os. Og hvordan vi har svævet på lyserøde skyer næsten uafbrudt i de sidste to sæsoner - det har næsten kun været op, op, op (til trods for den røvsyge sæsonafslutning, som vi ikke taler om). Nu har vi haft en nedtur - og forårssæsonen bliver sikkert heller ikke fantastisk - og sådan er det. Der er mange faktorer i spil, og de fleste har allerede været drøftet: Tabt guld, nye spillere, afgang af profiler osv. osv. Men vi er ikke døde endnu. Vi har stadig mange gode spillere på holdet, og vi har stadig den bedste træner, som klubben har haft i 10+ år. Vi har stadig en klubchef, der VIL dette her. Og vi får snart Ebbe Sand, som jeg i hvert fald har stor tiltro til (jeg har personligt oplevet, hvordan selv Per Bjerregaard havde kæmpe respekt (tør man sige "ærefrygt") over for Ebbe Sand i sin tid. Så det skal nok blive sommer igen.


Bobas

2 år siden

Meget flot indlæg S. P


henrikTS

2 år siden

S. P. Ikke nødvendigvis uenig. Jeg er dog bare bange for at det med respekten er korrekt, eller måske et problem der kommer snigende ind på spillerne.


Mandriel/Oliver

2 år siden

Jeg kan kun anbefale at gøre som S.P, og undlade at læse Peter Sørensens indlæg. I forhold til hans argumenter for at påpege en mistet respekt, så er de ikke eksisterende - Peter Sørensen laver en Graulund og definerer sine mening som om den er tingenes faktiske tilstand, og bruger så det som argument for sin videre "analyse". Dumpet og ubrugeligt for os andre.


BlauGelb

2 år siden

Jeg desværre til at læse artikkelen, og jeg er enig med M/O at Sørensen mener han besidder den endegyldige sandhed. Jeg håber sgu at han og Graulund bliver gjort godt og grundigt til skamme. Men desværre går der som bekendt ikke røg af en brand uden at der også er lidt ild, og jeg håber at en eventuel uro i omklædningsrummet kan tales på plads, men jeg bliver lidt nervøs når MOR den anden dag skrev at hun havde overhørt en samtale blandt flere spillere ved stadion. Men hun var meget tilbageholdende med detaljer, så måske har jeg forstået det forkert. Det kan jo være at de diskuterede om de skulle have and eller gås til jul.


BlauGelb

2 år siden

Hun hedder jo ROM og ikke MOR. My bad...Du skal logge ind for at deltage i debatten

Log ind